Δημοφιλείς Αναρτήσεις - Beliebte Posts - Favorite Posts

Donnerstag, 13. Juli 2017

Talents

Talents
Those coins are bright, 
they make us shine,
we bear them in us, 
we call them talents. 
some peole have many 
and some have less, 
but everyone 
has something special.

Oh soul my soul, 
don't be so proud, 
are you so special 
in this crowd? 
Did you forge 
this coin alone? 
How can you tell, 
it is your own? 
Thank the Giver,
who made you spark,
it is his light
that fights the dark.

Don't waste your coins, 
it is a shame, 
they have been given, 
for an aim.D.C 

Bild könnte enthalten: Ozean, Himmel, Wasser und im Freien


Donnerstag, 6. April 2017

Είναι διγαμία ν’ αγαπάς και να ονειρεύεσαι.(Οδυσσέας Ελύτης)

Bild könnte enthalten: Baum, Pflanze, Nacht, im Freien und Natur
Εδώ και κάτι μέρες βρίσκω τον εαυτό μου συνεπαρμένο από αυτά τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, που με ώθησαν στην τελική να καταγράψω κάποιες σκέψεις, πάνω σε αυτή τη ρήση του "Είναι διγαμία ν’ αγαπάς και να ονειρεύεσαι". 

Ανεξάρτητα από το αν κατανοήσεις αυτή τη φράση με την πρώτη ματιά ή όχι, σε γεμίζει τρόπον τινά με ένα αίσθημα δέους...λες και στέκεσαι μπροστά σε ένα απόκρυφο μεγαλείο, που αν τυχόν το ανακαλύψεις, θα σου δώσει την απάντηση πάνω στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής, λές και όλη η ουσία και το νόημα αυτού του κόσμου και όλου του σύμπαντος, κρύβεται μέσα σε αυτά τα αινοιγματικά και μυστηριώδεις λόγια...!!

Γιατί όμως άραγε να είναι διγαμία ν' αγαπάς και να ονειρεύεσαι; Είναι δηλαδή ηθικά σωστό, να απορρίψεις το ένα και να προσκολληθείς στο άλλο; Και τι είναι τέλος πάντων το σωστό;

Αν το σκεφτούμε λιγάκι, θα παρατηρήσουμε πως αυτές οι δύο έννοιες, η αγάπη και το όνειρο, είναι αδύνατον να συνυπάρξουν, απλούστατα διότι βρίσκονται σε δύο διαφορετικές χρονολογικές σφαίρες. Η αγάπη υπάρχει πάντοτε στο παρόν, ενώ το όνειρο το συναντάς στο παρελθόν ή στο μέλλον. 

Και όπως φώς και σκότος δε συγχέονται και όπως η αλήθεια δεν μπορεί να συνυπάρξει με το ψέμα, έτσι και η Αγάπη δε συμφιλιώνεται με το όνειρο. 

Πιστεύω, ότι το όνειρο μπορεί να υπάρξει μόνο σε τούτο τον εφήμερο κόσμο, ενώ στην αιωνιότητα βασιλεύει η αθάνατη Αγάπη.

Ο Θεός αγάπη εστίν(Ιω.Α' κ.4), και όποιος έζησε αυτή την Αγάπη, βιώνει την πραγματικότητα και αιωνιότητα! Δε σκέφτεται ούτε δευτερόλεπτο να απομακρυνθεί από την παρουσία αυτής της Αγάπης, ονειροπολώντας σε κόσμους ψευδείς και φανταστικούς. Όποιος αγαπάει αληθινά, στα πλαίσια της εν Χριστώ αγάπης, δεν ονειρεύεται, αλλά ζεί τη Ζωή, ζεί τον ζώντα Θεό. 

Όποιος βίωσε τα λεγόμενα, κατανόησε και το νόημα της ζωής. Ο νοών νοείτω! Καλή Σταύρωση και καλή Ανάσταση σε όλους! 

Δ.Χ